COS från Umeå tar in 20 miljoner - nu är siktet instället på USA

COS Systems Partnerinvest Norr
COS från Umeå tar in 20 miljoner - nu är siktet instället på USA

F.v. Peter Lidström, COS Systems, Sofia Ekström, Ekström Invest, Ingela Lidström, Partnerinvest, och Gunnar Ekström på Ekström Invest. Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Reporter

COS Systems tar in kapital från Partnerinvest Norr och Ekström invest. Nu ska bolaget ta över USA.

I tisdags skrev vi om 9 heta techbolag från Umeå som du borde ha koll på. Ett av dessa var COS Systems, som levererar en rad olika produkter för fibernätleverantörer, bland annat ett planeringsverktyg för att kartlägga intresset för fibernät i olika områden.

Nu ökar bolaget takten med hjälp av 20 miljoner kronor i riskkapital från  Partnerinvest Norr och Ekström Invest.

Enligt Peter Lidström, vd på COS Systems, har bolaget idag kunder över hela världen.

“Den här produkten har blivit en stor framgång i USA där ett 20-tal nya kunder har tillkommit enbart under 2015. Hittills har vi framför allt fokuserat på att utveckla och lansera våra produkter, men nu har försäljningen verkligen accelererat på allvar”, säger Peter Lidström, vd på COS Systems, till sajten Affärsliv24.

På kort sikt kommer bolaget bara att köra på som tidigare med de nya pengarna. Men planen för framtiden är att etablera ett eget kontor i just USA.

“Med tanke på hur stor USA-marknaden är och hur efterfrågade våra produkter är där så måste vi ha eget folk på plats”, säger Peter Lidström till Affärsliv24.

Även de nya investerarna ser USA som en viktig marknad framåt. I ett pressmeddelande skriver Partnerinvest Norr att de ser möjligheten för en etablering i USA inom de närmaste åren.

“COS har fått flera riktigt stora företag som kunder världen över och vi ser en stor potential i bolaget”, säger medinvesteraren Gunnar Ekström på Ekström invest till Affärsliv24.

Läs fler artiklar
LÄS MER