Beslut om konkurs i trampolinsuccén Bounce skjuts upp

Bounce Konkurs
Beslut om konkurs i trampolinsuccén Bounce skjuts upp

Mikael Söderlindh. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Trampolinsuccéns öde skulle avgöras idag – nu skjuts beslutet upp.

I början av april begärdes trampolinparken Bounce i konkurs.

Det studsande leklandet lanserades i Sverige för tre år sedan, av Happy Socks-grundaren Mikael Söderlindh, via ett franchiseavtal med det australiensiska bolaget Bounce International.

Men någonstans på vägen har det blivit en fnurra på tråden, och Breakit kunde nyligen avslöja att en tvist låg bakom ansökan. Det var Bounce International som begärt svenska Bounce Scandinavia i konkurs. Skälet uppgavs vara att det svenska bolaget inte betalat miljonskulder till det australiensiska bolaget.

Pernilla Isaksson, vd på Bounce Scandinavia, menade i sin tur att de höll inne med pengarna eftersom Bounce International inte levererat enligt avtal.

Samtidigt framkom uppgifter, från mejlkonversationer mellan bolagen, om att den svenska verksamheten hade problem med pengar.  

"Om ni fortsätter pressa oss... så kommer vi tvingas stänga ner allt. Jag uppmanar er att inte ta det så långt”, skrev Mikael Söderlindh i början år året.

I veckan skulle ärendet tas upp i tingsrätten – men förhandlingarna sköt upp. 

Vd:n Pernilla Isaksson uppger i ett mail till Breakit att förhandlingarna flyttats fram till juni. Skälet enligt henne är att förutsättningen för att förhandlingarna alls ska kunna hållas är att det australiensiska bolaget säkrar att det finns täckning för de legala kostnader som krävs för att driva ärendet.

”Om de inte ställer ut denna säkerhet före den 8 maj så avvisas konkursansökan av tingsrätten”, skriver Pernilla Isaksson.

I dag finns Bounce i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs fler artiklar
LÄS MER