Henrik Persson Ekdahl investerar i spansk sportapp

Playtomic Sport
Henrik Persson Ekdahl investerar i spansk sportapp

Playtomics grundare Pedro Claveria & Pablo Carr och Henrik Persson Ekdahl. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Vill göra det enklare att sporta.

Den spanska startupen Playtomic vill förenkla bokningen av banor inom sporter som tennis och padel. Bolaget har enligt egen utsago över 50.000 användare i appen, som också kan användas för att hitta andra spelare.

Bolaget har precis stängt en kapitalrunda och bland de nya investerarna finns Henrik Persson Ekdahls investmentbolag Optimizer Invest. Hur mycket som har investerats framgår inte av pressmeddelandet, men investeringen beskrivs som en betydande del av det resta kapitalet där de får sällskap av exempelvis investmentbanken GP Bullhound.

”Som erfarna investerare inom lead generation och marknadsplatser online, har vi på nära håll sett flera industrier ställas på ändan av nya plattformar som har innoverat kundresan genom att skänka transparens i marknaden”, säger Petter Moldenius, vd på Optimizer Invest.

“Vi tror att Playtomic är näst i led av dessa revolutionerande plattformar som ger båda sidorna av transaktionen en lång rad av fördelar samtidigt som de rider på vågen av en mer hälsomedveten värld.”

Playtomic grundades av Pedro Claveria och Pablo Carr under 2017.

Läs fler artiklar
LÄS MER