Sök

Coala Life tar in 92 miljoner för att skala upp i USA

Coala LifeHälsa

Coala-teamet med Philip Siberg till vänster. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Med över 90 miljoner i kassan ska bolaget rädda liv i USA.

Svenska Coala Life har utvecklat en hjärtmonitor som hjälper dig att hålla koll på hur ditt hjärta slår. Lösningen håller dig uppmärksam på avvikelser och du kan även välja att dela din information med vården.

Bolaget har tidigare tagit in runt 100 miljoner kronor från tunga investerare som riskkapitalbolaget 20 North Street och Elektas styrelseordförande Laurent Leksell. I början av det här året fick Coala Life ett riktigt glädjebesked när hjärtmonitorn godkändes på den amerikanska marknaden.

Nu tar Coala in 92 miljoner kronor i samband med en storsatsningen i USA, enligt ett pressmeddelande. Ett 40-tals svenska institutionella och privata investerare går in med pengar, som exempelvis Larry Leksell, 20 North Street och Anders Nyrén,

Pengarna ska användas för att satsa i USA.

”Nu tar vi klivet ut i världen och gör Sveriges största digitala satsning någonsin för hjärtat. Vi skall göra det möjligt för alla att med lika villkor att kunna följa sitt hjärta för att förutspå och förhindra hjärtsjukdomar", säger Philip Siberg, grundare och vd.

Coala Life beslutade sig nyligen för att bli ett publikt aktiebolag. Philip Siberg bekräftade i april planerna och målsättningen att notera bolaget på på Stockholmsbörsen inom två år.

”När man ska ta in professionella investerare så vill man att det ska vara publikt”, sa Philip Siberg. 

Strax under 200 vårdgivare är idag anslutna till Coala Lifes plattform. Styrelsen leds av Liselott Kilaas, tidigare bland annat vd och koncernchef för Aleris. Övriga ledamöter är Anders Nyrén, Sören Olofsson, Ebba Fåhraeus och Johanna Öberg.

 

Läs mer