Sök

Blinkee ska få Stockholmare att byta bilen och sparkcykeln – mot elmopeden

Blinkee CityDelningsekonomiTransport

Viktor Hederos och Per Schlingmann.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ny hyrtjänst lanserar idag.

Den polska utmanaren Blinkee City har har idag lanserat sin delningstjänst för elmopeder i Stockholm. Liksom andra liknande tjänster kan användaren hyra en moped genom företagets app och sedan parkeras “på lämpligt ställe”.

Till skillnad från aktörer som Voi, Lime och Tier har Blinkee City, som lanserar i Sverige under Blinkee Nordic AB, alltså valt att fokusera på elmopeder. På sin sajt visar företaget också upp möjligheten att hyra cyklar och elsparkcyklar, men i dagsläget finns bara mopeder tillgängliga.

“Det känns spännande och roligt att lansera tjänsten i Stockholm, vår ambition är att göra stockholmare till ett mopedåkande folk”, säger Viktor Hederos, vd på Blinkee Nordic i ett pressmeddelande.

Redan förra hösten smyglanserade Blinkee Nordic sin tjänst i Stockholm. Då meddelade bolaget även att de hade tagit in PR-stjärnan Per Schlingmann, hjärnan bakom “Nya moderaterna”, i styrelsen och som delägare.

“Jag tror stenhårt på elektrifiering och mobilitet. Tjänster som Blinkee erbjuder människor snabba, flexibla och hållbara transporter. Jag ser fram emot att vara med när framtidens delningstjänst erövrar Norden”, sade Per Schlingmann i ett pressmeddelande då.

Läs mer