19-åringens app Sista Nio ska maxa golfen

Sista Nio Dropingolf Sport
19-åringens app Sista Nio ska maxa golfen

Hannes Rydell

Towe Boström

Reporter

Hannes Rydell vill ge fler chansen att golfa – och har fått med sig flera profiler på resan.

Hannes Rydell fick idén till appen "Sista Nio" efter att ha avslutat studierna på golf-college. Han noterade att många bara spelar 9 hål, trots att golfbanorna ofta utgörs av 18 eller fler hål, och ville hitta en bättre lösning. 

”Många spelar nio hål, men i nuläget kan du inte boka nio hål. Golfklubbarna tjänar pengar på starttiderna, men om någon spelar nio hål används bara starttiden till hälften”, förklarar Hannes Rydell.

Han bestämde sig för att skapa ett system där spelade kan registrera att de bara ska spela nio hål, och på så sätt frigöra utrymme så att andra personer kan spela från hål tio.

I och med det vill han göra golfen både tillgängligare och billigare, och samtidigt ge golfklubbarna chansen att tjäna mer pengar.

Hannes Rydell fick stöd av Almi för att genomföra demoversioner med två golfklubbar. När han sedan vann en pitchtävling börjar fler att intressera sig för 19-åringens lösning.

”Det var ganska många tunga entreprenörer som kollade så då fick jag ett par som nu är delägare i företaget”, berättar Hannes Rydell.

Nu har idén gått från en pilot till den utvecklade appen "Sista Nio" och bildandet av bolaget Dropingolf. Med sig på resan har Hannes Rydell bland annat golfproffset Mathias Grönberg, Auddly-grundaren Niclas Molinder och Fredric Öjebrand, som grundat Great Security.

De nya delägarna går in med utvecklingskostnader och planen är att genomföra en nyemission framöver. Bolaget kommer tjäna pengar på en premium-version av appen och nu hoppas Hannes Rydell kunna knyta golfklubbarna till sig.

”Systemet är gratis för klubbarna så för dem är det ett väldigt lågt commitment att gå med”, säger Hannes Rydell.

Läs fler artiklar
LÄS MER