Succé för Safellos crowdfunding

Safello
Succé för Safellos crowdfunding

Safellos vd Frank Schuil.

Breakit

Den svenska bitcoin-mäklaren Safello tar in kapital via crowdfunding – och hittills har det gått som tåget.

Bitcoin-marknaden fortsätter vara volatil men intresset för den virtuella valutan har sannolikt aldrig varit större. På senare tid har ett flertal investeringar i Bitcoin-relaterade företag genomförts av tunga riskkapitalister.

Just nu håller svenska Bitcoin-mäklaren Safello på att ta in 4,3 miljoner kronor via crowdfunding och det kan inte betecknas som något annat än en succé.

Efter knappt två dagar har Safello uppnått nära 80 procent av sitt mål. I siffror rör det sig om 76 investerare som har tecknat sig för aktier värda nära 3,5 miljoner.

"Vårt team är mycket glada över att se ett så stort intresse för Safello och Bitcoin-marknaden i allmänhet. Att nå nästan 80 procent de två första dagarna av kampanjen överträffade våra vildaste förväntningar och vi är tacksamma för dem som sätter sin tillit till oss, säger vd:n Frank Schuil.

Det har varit turbulent på Bitcoin-marknaden det senaste året. Förutom rejäla svängningar i kursen har flera handelsplatser tvingats stänga ned på grund av bedrägerier och hackerattacker.

Safello, som är en handelsplats för att köpa och sälja bitcoins, är en av de startups som överlevt krisen. Företaget har nu 17.000 registrerade användare och har sedan starten genomfört 15.000 transaktioner värda 5,5 miljoner dollar.

Safellos crowdfunding löper på i ytterligare 42 dagar vilket gör det sannolikt att företaget når en bra bit över sitt mål. Något beslut är ännu inte taget men det kan bli aktuellt att företaget tar in mer pengar om intresset håller i sig.

"Vi kan sannolikt öka summan vi tar in över vårt mål för finansieringen, men det finns inget uttryckligt godkännande från styrelsen för detta ännu", uppger Schuil.

En av de som nu går in med mer kapital i Safello är Barry Silbert och hans Digital Currency Group. Han investerade redan i juli förra året och går nu in med ytterligare kapital. Silbert är en av de mest aktiva affärsänglarna inom digitala valutor med över 50 investeringar i 15 olika länder. Safello är dock den största investeringen han gjort utanför USA.

LÄS MER: "Safello vill ta in 500 000 dollar via crowdfunding"

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER