Apple och Disney donerar för att återställa Notre-Dame

Apple Disney Notre Dame
Apple och Disney donerar för att återställa Notre-Dame

Notre-Dame och Tim Cook. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/Thierry Malle.

Towe Boström

Reporter

Pengarna strömmar in till rekonstruktionen.

Det var skakande bilder när katedralen i Notre-Dame stod i lågor under måndagskvällen. Den franske presidenten Macron har lovat att byggnaden ska återställas till ursprungsskick, och donationerna har inte låtit vänta på sig.

Den franske miljardären François-Henri Pinault har lovat att skänka 1 miljard kronor och Tim Cook har lovat att även Apple ska rycka in.

"Vi är förtvivlade för det franska folket och de människor världen över för vilka Notre-Dame är en symbol för hopp. Lättad över att alla är säkra, Apple kommer att donera till arbetet med att återställa Notre-Dames dyrbara arv för framtiden", twittrade Apple-vd:n.

Nu meddelar även nöjesjätten Disney att de donerar 5 miljoner dollar, runt 45 miljoner kronor, för att återställa Notre Dame, skriver Techcrunch.

”Notre-Dame är en symbol för hopp och skönhet som definierat Paris hjärta och den franska själen i århundraden”, säger Disneys Bob Iger.

Dejting-appen Badoo har i sin tur lovat att donera hela vinsten som genereras från de 22 miljoner franska användarna under april månad.

Skönhetsjättar som L’Oréal och LVMH har också meddelat att de kommer skänka hundratals miljoner. 

Enligt TechCrunch har 1 miljard dollar, över 9 miljarder kronor, hittills skänkts från företag och privatpersoner.

Läs fler artiklar
LÄS MER