Paradox vd efter rekordåret: "Bara början"

Paradox Interactive spel Börs
Paradox vd efter rekordåret: "Bara början"

Direkt / Breakit

Paradox vd Ebba Ljungerud betecknar 2018, då gamingbolaget nådde sin hittills högsta omsättning, som "bara början av vår tillväxtresa".

"Under de kommande åren kommer vi att investera tungt i att utveckla och ge ut fler och större spel än tidigare, i marknadsföring för att nå en bredare och mer internationell publik, samt i vår egen tekniska plattform för att underlätta vidareutveckling av spel samt knyta våra fans allt närmare oss", skriver hon i vd-ordet i årsredovisningen.

Inom det kommande året kommer Paradox fortsätta att diversifiera på olika plattformar och i olika genrer. Några av spelen som utvecklas just nu kommer att hjälpa bolaget att stärka närvaron i management- och rollspelsgenrerna medan andra kommer att befästa positionen i Paradox kärnsegment strategispel, uppger vd:n.

"Vi ser ett ökande intresse för våra spel på konsoler och vi kommer att fortsätta utveckla både nya och existerande titlar för plattformar som Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch. Dessutom lägger vi kraft på att anpassa våra spel till fler språk än tidigare och ta fram lokalt anpassad marknadsföring för snabbväxande marknader, exempelvis i Asien", skriver Ebba Ljungerud.

När det gäller mobila plattformar kommer Paradox att fortsätta testa sig fram och använda mjuklanseringar på specifika marknader och mot specifika målgrupper för att undersöka hur spelarna tar emot olika spelkoncept.

Läs fler artiklar
LÄS MER