Trumps nya Facbook-mål inför tuffa valet: Pensionärer

Facebook Politik
Trumps nya Facbook-mål inför tuffa valet: Pensionärer

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Så ska den kontroversielle presidenten bli omvald.

Det kom som en chock för många när fastighetsmagnaten och tv-personligheten Donald Trump tog hem det amerikanska presidentvalet. Trumps tid som president har kantats av skandaler, inte minst det eventuella samröret med Ryssland under valrörelsen och samarbetet med skandalomsusade analysföretaget Cambridge Analytica.

Trots att det är väldigt låg tid till nästa presidentval är valkampanjen redan i full gång och nu kan den amerikanska sajten Axios berätta vilka Trump siktar på att nå via Facebook. Enligt siffror från kommunikationsbyrån Bully Pulpit Interactive satsar Trump nästan hälften, 43 procent, av sina resurser på att nå personer över 65 år. Bara drygt 4 procent av resurserna läggs på att nå åldersgruppen 18-35 år.

Bland de demokratiska utmanarna är situationen nästan helt omvänd. Kandidater som Bernie Sanders och Beto O'rourke lägger ungefär fyra gånger så mycket på att nå den yngre åldersgruppen. 

Donald Trump är som bekant mest aktiv på mikrobloggen Twitter men Facebook är också en viktig kanal för amerikanska politiker att nå. 

Läs fler artiklar
LÄS MER