Facebook-anställda bevakade journalister som potentiella spioner

Facebook CNN Media
Facebook-anställda bevakade journalister som potentiella spioner

Mark Zuckerberg, vd och grundare på Facebook. Foto: TT

Direkt / Breakit

Det var nervöst på sociala medier-jätten efter Cambridge Analytica-skandalen

Facebook-anställda fick i uppdrag att bevaka ett kamerateam från CNN som "potentiella spioner" under och efter en intervju som grundaren, ordföranden och vd:n Mark Zuckerberg gav efter att dataskandalen kring Cambridge Analytica exploderat.

Tidskriften har granskat Facebooks hantering av skandalen och den negativa publicitet som uppstod efter att det via visselblåsare gjorts känt att 87 miljoner användares data läckts.

Intervjun gavs fem dagar efter att informationen gjorts offentlig, vilket ledde till ett enormt pressuppbåd mot det sociala nätverksbolaget.

"Vi hade hundratals förfrågningar från reportrar men ingenting att säga till dem. Jag minns stämningen i lunchrummet; 'varför säger vi ingenting?'" kommenterar en av källorna.

Slutligen gavs en intervju med CNN:s reporter Laurie Segall, som av Facebooks kommunikationschefer ansågs kunna "anförtros vara tillräckligt schysst", skriver Wired.

Trots medieöppningen var dock Facebook på tårna. En tidigare anställd vid kommunikationsavdelningen säger sig ha blivit instruerad att bevaka teamet från CNN även om de behövde gå på toaletten.

Läs fler artiklar
LÄS MER