Tencent planerar en "spel-telefon"

Tencent spel Mobilt
Tencent planerar en "spel-telefon"

Tencents vd Pony Ma Huateng. Foto: TT/AP Photo/Kin Cheung

Direkt / Breakit

Kinesiska internetkonglomeratet Tencent har planer på att utveckla en egen speltelefon.

Det rapporterar kinesiska sajten 36Kr med hänvisning till anonyma källor, enligt Technode.

Enligt sajten arbetar Tencents utvecklingsenhet Inlab med telefonen, som väntas använda en processor från Qualcomm och övrig hårdvara från andra leverantörer, där Tencent enligt källorna för samtal med Asus, Razer, Wentai och Xiaomi-ägda Blackshark angående projektet. Produkten kan komma att ha två varumärken, där Tencent är det ena. Rapporterna säger inget beträffande lanseringsdatum eller försäljningspris.

Taiwanesisk media rapporterade i februari att Asus undersökte möjligheterna att tillsammans med Tencent ta fram en mobil att sälja för strax under 7.000 kronor. Även Razer aviserade i förra månaden att bolaget har för avsikt att samarbeta med Tencent om utveckling av hårdvara, mjukvara och tjänster.

Tencent har på senare tid drabbats av sviktande spelförsäljning, då kinesiska myndigheter förra året tillfälligt stoppade processen för godkännande av nya onlinespel. Att ge sig in i marknaden för spelhårdvara skulle kunna vara ett sätt att växa på nya områden.

Bara Google har lyckats

En industrikälla är dock skeptisk till chanserna att lyckas. "I hela världen är det enda internetföretag som lyckats på smartphonemarknaden - Google. Tencents speltelefonplaner kommer inte att ge några resultat på kort sikt", säger källan till 36Kr.

Ett färskt exempel på svårigheterna att lyckas är Meitu, känt för sina appar för redigering och delning av foton. Det kinesiska företaget kastade på måndagen in handduken på hårdvaruområdet, genom att överlämna sin förlustbringande smartphoneverksamhet till Xiaomi.

Läs fler artiklar
LÄS MER