70 tjänster försvinner på Metro

Metro Media
70 tjänster försvinner på Metro

Metros vd Christen Ager-Hanssen. Foto: Tomas Oneborg / SvD

Caroline Englund

Reporter

Hälften av alla tjänster på tidningen Metro försvinner. Det innebär att cirka 70 personer kan bli av med jobbet, skriver Dagens Media.

Det var för några veckor sedan som Metros djupa ekonomiska problem blev kända. Bland annat efter att kronofogden lagt beslag på 2,8 miljoner kronor av bolagets tillgångar, pengar som Metro är skyldigt Skatteverket. I slutet av månaden fick de 140 anställda på tidningen inte heller ut någon lön.

Mediebolaget genomgår just nu en rekonstruktion och i måndags träffades fordringsägarna i tingsrätten för att bestämma om rekonstruktionen ska fortsätta eller inte.

Metro meddelade då att man ska skriva ner skulder med 75 procent och att man planerar att dra ner rejält på antalet anställda – från 140 personer kommer tidningen framöver ha cirka 70 anställda, skriver Dagens Media.

Metro-chefen Christen Ager-Hansen sa för några veckor sedan i en intervju med Expressen att planen framåt är att göra om gratistidningen till en i alla fall delvis prenumererad veckotidning, tanken tycks vara att en del av distributionen ska ske med hjälp av betalande företag och den andra delen ska finansieras med prenumerationer.

I samma intervju pratade han om att Metro ska tillföras uppemot 150 miljoner kronor i form av en nyemission.

“Vi har investerare som står på kö. Det är internationella investerare som har lust att investera. De älskar vårt digitala koncept. Vi kommer att ta en delägare”, sa han då.

Tingsrätten beslutade i måndags att bolagets rekonstruktion kommer att fortsätta.

Läs fler artiklar
LÄS MER