Omvänd vinstvarning från Zalando

Zalando e-handel Mode och skönhet
Omvänd vinstvarning från Zalando

Cristina Stenbeck, som föreslås ta över ordförandeklubban för e-handelsjätten Zalando

Direkt / Breakit

E-handelsbolaget Zalando förväntar sig ett justerat rörelseresultat över rådande marknadsförväntningar för det första kvartalet.
Beskedet fick aktien att rusa med 8 procent på tisdagsmorgonen.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget på måndagskvällen.

Zalando spår att det justerade rörelseresultatet kommer att vara positivt och uppgå till ett ensiffrigt miljontal, alltså 1-9 miljoner euro. Marknadsförväntningarna, enligt en sammanställning som bolaget självt gjort, låg inför beskedet på -10 miljoner euro, enligt pressmeddelandet.

Zalando bedömer samtidigt att tillväxten för GMV ("gross merchandise value", ett mått på värdet på produkter sålda via Zalandos plattform) och intäkterna kommer att ligga i linje med marknadsförväntningar, kring 23,0 respektive 15,2 procent.

"Vi är nöjda med vår utveckling i det första kvartalet, den visar att vi är fokuserade på bra exekvering. Resultatet (för det första kvartalet; reds anmärkning) är i linje med bolagets helårsprognos", säger Zalandos finanschef David Schröder.

Zalandos helårsprognos är att GMV ska växa med 20-25 procent och att intäkterna ska ligga i den lägre delen av samma intervall. Bolagets helårsprognos är vidare att ha ett justerat ebit-resultat om 175-225 miljoner euro.

Rapporten för det första kvartalet släpps den 2 maj.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando.

Läs fler artiklar
LÄS MER