Startup-hubben Things öppnar i Stockholm

EvothingsVolumental
Breakit

Breakit

Svensk teknik ska tas ut i världen genom nya startup-hubben Things.

Sveriges första co-working space för startups inom hårdvara drar igång den 26 mars. Det är inkubatorn Sting, som tidigare startat SUP46 med fokus på digitala startups, som ligger bakom nya hubben Things. Där ska entreprenörer arbeta inom områden som sakernas internet, wearables, 3D-skanning/printing och medicinteknik, enligt ett pressmeddelande.

Stora industrijättar som ABB, Assa Abloy, Husqvarna och NCC kommer finnas med som partners.

"På Things sammanför vi teknik och design på ett väldigt svenskt sätt, men för en internationell marknad, och ansluter några av de mest innovativa individerna och företagen i hela världen. I fotspåren av Electrolux, Ericsson och Hasselblad, bland andra, kommer Things att hjälpa fram nästa generation av teknik- och hårdvaruframgångar", säger Linda Krondahl, vd på Things, i en kommentar.

Things kommer erbjuda startups plats i ett 2.000 kvadratmeter stort hus på KTH Campus. Drygt 30 företag ska få plats och Things erbjuder arbetsutrymmen, mötesrum, en verkstad samt tillgång till specialutrustning.

Det finns redan idag medlemsföretag som sitter på Things, däribland Volumental som tagit fram en molnbaserad plattform för att skapa 3D-modeller för att specialanpassa produkter. Ett annat företag är Evothings som erbjuder verktyg för utveckling av mobilappar inom sakernas internet.

Finwire

Läs mer