Sök

Revisorn varnar för bostadsutvecklaren Oscar Properties

Oscar PropertiesBostäder

Foto: Malin Hoelstad / SvD /TT.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Tuffa tider.

Oscar Properties revisorer framhåller att det råder "väsentliga osäkerhetsfaktorer avseende antagandet om fortsatt drift".

Det framgår i revisionsberättelsen i årsredovisningen för 2018.

"Det framgår att koncernens fortsatta verksamhet är beroende av förlängningen av det obligationslån som förfaller i september 2019 eller annan form av finansiering. Skulle inte medel erhållas i den omfattning som styrelsen förväntar sig kan detta innebära en betydande risk för bolagets förmåga att fortsätta verksamheten", heter det vidare.

Detta med anledning av att det från bolagets styrelse i årsredovisningens första not framkommer att ett skapande av "en långsiktigt hållbar kapitalstruktur är en förutsättning för fortsatt verksamhet".

"I syfte att uppnå en hållbar kapitalstruktur pågår förhandlingar avseende förlängning av obligationslån om 450 miljoner kronor och vidare genomförs en översyn av koncernens förvaltningsfastigheter i syfte att möjliggöra en reducerad kapitalbindning och att frigöra likviditet", heter det.

"Skulle de åtgärder som beskrivs inte falla väl ut kan det innebära att förutsättningarna för fortsatt drift inte finns. Styrelsens bedömning är att det är sannolikt att dessa åtgärder kommer att kunna genomföras och att fortsatt likviditet kan erhållas", påpekas det samtidigt.

I årsredovisningen för 2018 görs även en nedjustering med 140 miljoner kronor av koncernnettoomsättningen och produktionskostnader för 2018, vilket därmed inte har någon resultatpåverkan. Bakgrunden är att koncerninterna intäkter och kostnader om 140 miljoner kronor tidigare har bruttoredovisats och att de i årsredovisningen har eliminerats.

Läs mer