Lili Assefas bolag Gotoga lanserar på T-mall

Gotoga e-handel Beauty & fashion tech 2019
Lili Assefas bolag Gotoga lanserar på T-mall

Lili Assefa, Gotoga

Caroline Englund

Reporter

PR-drottningen Lili Assefas bolag Gotoga, som äger svenska klädmärkena Hope och Whyred, satsar på Asien och lanserar på T-mall.

Lili Assefa har en bakgrund inom PR och driver bland annat den egna byrån Assefa Communications. 2012 köpte hon in sig i klädmärket Whyred, som då var ett krisbolag med stora förluster och flera ägarbyten i bagaget.

Bolagets omsättning gick efter det från 50 miljoner till över 100 miljoner kronor. I slutet av november förra året köpte hon upp klädmärket Hope och startade bolaget Gotoga som ska äga svenska modevarumärken och sälja dem via en gemensam digital plattform.

På Breakits event Beauty & Fashion Tech berättar Lili Assefa om hur det var att ta klivet från PR-branschen till att bli mode-entreprenör.

"Det var som att gifta sig med någon man inte känner", säger hon.

Lili Assefa berättar också att hon till en början satsade fel. 

"Vi gjorde samma sak som när jag jobbade på skivbolag och vi satsade allt på cd-skivan. När jag kom in som ägare i Whyred satsade vi allt på egna butiker. Vi skulle ha satsat på nätet tidigare," säger hon.

Men nu har Gotoga tänkt om och den digitala satsningen är i full gång. Redan inom några månader ska de lansera i Asien genom e-handelsplattformen T-mall, som ägs av Alibaba, avslöjar hon för Breakit efter scenframträdandet. 

Anledningen är att svenska varumärken enligt Lili Assefa går bra i Asien och att bolaget ser stor tillväxtpotential där.

Lansering via Amazon får däremot vänta en stund men kan bli aktuellt längre fram.

Ett annat mål under 2019 är att bygga klart den digitala plattformen. 

Hur tänker du kring butiker nu?

”Jag tror inte att alla butiker kommer att dö men vi kommer att stänga butiker. Kanske kommer vi att ha stora butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.”

Lili Assefa har tidigare avslöjat att planen är att köpa upp fler varumärken.

”Just nu för vi dialoger men har ingen affär klar” säger hon till Breakit.

Vilken typ av varumärken letar ni efter?

”Vi tänkte först satsa på nordiskt mode men nu har vi bestämt oss att det ska handla om svenska varumärken. Rodebjer vore ett drömmärke.”

Hope omsatte 121,5 miljoner kronor 2017, med ett resultat efter finansiella poster på minus 2,6 miljoner kronor. Whyred omsatte i sin tur 109 miljoner kronor, med ett negativt resultat på 2,7 miljoner kronor.

Förhoppningen 2019 är att Whyred ska omsätta minst lika mycket som Hope.

Gotoga ägs, utöver Lili Assefa, också av Claes Ströby, PG Nilsson och Andreas Björkman.

Läs fler artiklar
LÄS MER