Reused Remade förvandlar lakan till kassar – backas av Katarina Martinson

Reused Remade Hållbarhet
Reused Remade förvandlar lakan till kassar – backas av Katarina Martinson

Josephine Alhanko, Katarina Martinson och Pia Walter. Foto: Press och Viktor Wrange

Towe Boström

Reporter

Lundberg-imperiets arvtagare ska hjälpa den klimatsmarta startupen ta upp kampen med plastkassarna.

Reused Remade har kommit på ett klimatsmart sätt att återanvända dina gamla hotellakan. Sedan tre år tillbaka förvandlar grundarna Josephine Alhanko och Pia Walter lakan till tygpåsar. Ledordet är hållbarhet i allt från råmaterial till slutprodukt - en vision som ligger helt rätt i tiden.

Nu har ett tungt namn fått upp ögonen för startupen. Det handlar om Lundberg-imperiets arvtagare Katarina Martinson som valt att investera i Reused Remade. Katarina Martinson är bland annat ledamot och investerare i Lundbergsföretagen.

Den nya ägaren pekar på flera skäl till varför hon satsar sina kort på gamla lakan.

”För det första tror jag på produkten, det finns ett tydligt hål i marknaden. För det andra tror jag att detta är en hållbar affärsmodell i ordets båda bemärkelser, och slutligen tror jag på teamet, vilket alltid är en viktig faktor vid alla investeringar”, säger Katarina Martinson.

Pengarna ska användas till expansion och etableringar på nya marknader. Hur mycket kapital det rör sig om har inte kommunicerats. 

Pia Walter, vd och medgrundare, säger att både hon och Josephine Alhanko är glada över att välkomna Katarina Martinson som delägare. 

Enligt grundarna avverkar svenskarna i dag över en miljard plastkassar om året, och genom Reused Remade hoppas de kunna bidra till en hållbarare miljö. 

”Genom kapitaltillskottet vill vi möjliggöra expansion och etableringar på nya marknader, samt säkerställa utvecklingen av vårt cirkulära system för detalj- och e-handeln, och därmed på allvar ta upp konkurrensen med plastkassarna” säger Pia Walter.

Såväl Systembolaget som matjätten ICA var tidiga att satsa på tygpåsar. Reused Remades målsättning är att ersätta större delen av de kassar som finns i handeln idag.

Reused Remade ägarkrets utgörs även av Bonvent Holdings. 

Läs fler artiklar
LÄS MER