Efter Spotifys personalreform - Mark Zuckerberg tar pappaledigt

Spotify Facebook Föräldraledighet
Efter Spotifys personalreform - Mark Zuckerberg tar pappaledigt

Foto: TT-bild/AP/Manuel Balce Ceneta

Jonas de Lange

Reporter

Föräldraledighet är det nya svarta i techvärlden. Nu ska även Facebook-grundaren Mark Zuckerberg ta ut ledighet - i alla fall i två månader.

I ett Facebook-inlägg från fredagen meddelade Mark Zuckerberg att han kommer att ta ut två månaders föräldraledighet när hans, och frun Priscilla Chans, dotter föds nästa år.

“Studier har visat att det är bättre för barnet och familjen om arbetande föräldrar tar ut ledighet för att spendera tid med sina nyfödda. På Facebook har anställda i USA fyra månader betald föräldraledighet som kan tas ut under första året”, skriver han i sitt Facebook-inlägg.

Vi har tidigare skrivit om att Spotify nu erbjuder 6 månader betald ledighet för alla nyblivna föräldrar på företaget, oberoende av var i världen man jobbar. Nu föregår även Mark Zuckerberg med gott exempel.

Allt fler stora techbolag och profiler tar ställning för föräldraledighet. Twitter erbjuder nu 20 veckor ledighet för nyblivna mammor och Google erbjuder 22 veckor. Bäst i klassen av de amerikanska stora techbolagen är dock Netflix som erbjuder ett helt år.

Läs fler artiklar
LÄS MER