Sök

Efter Christchurch – Facebook kan stoppa live-funktionen för vissa

MetaSociala medier

Sheryl Sandberg, COO på Facebook, Foto: Wikimedia Commons/Photo by Jolanda FlubacherDAVOS/SWITZERLAND, 28JAN11 - Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer, Facebook, USA; Young Global Leader are captured during the session 'Handling Hyper-connectivity' at

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Sheryl Sandberg skriver öppet brev efter terrorattacken i Nya Zeeland.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har gång på gång berättat om sin stora dröm: Att göra världen mer öppen och uppkopplad. Under Facebooks tidiga liv var denna vision synonym med att ge allt kraftfullare verktyg för att dela innehåll till alla.

En av de stora revolutionerna var Facebook Live. Funktionen, lanserad brett 2016, lät vem som helst sända livevideo – med en potential att nå en massiv publik.

Men efter terrorattacken i Christchurch, Nya Zeeland, väljer Facebook nu att införa restriktioner. Som bekant dödades 50 människor – medan gärningsmannen sände live på Facebook.

I ett öppet brev riktat till folket i Nya Zeeland berättar Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg att bolaget har lyssnat på dem som kritiserat nätjätten.

"I efterspelet till terrorattacken tar vi nu tre steg: vi stärker reglerna för att använda Facebook live, vi tar ytterligare steg för att hantera hat på vår plattform och vi stödjer lokalsamhället i Nya Zeeland", skriver hon.

Just gällande Facebook Live ges inte något glasklart besked. Men Sheryl Sandberg öppnar för att Facebook Live inte ska vara en funktion som är tillgänglig för alla.

"Vi undersöker restriktioner kring vem som kan sända live beroende på faktorer såsom tidigare brott mot våra community-regler", skriver hon.

Läs mer