Ekobrottsmyndigheten i razzia mot Swedbank

Swedbank
Ekobrottsmyndigheten i razzia mot Swedbank

Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Just nu genomförs razzior mot Swedbanks lokaler uppger källor för Dagens Industri – aktien rasar på börsen.

Storbanken har varit i ordentligt blåsväder den senaste tiden sedan SVT:s Uppdrag Granskning avslöjat att pengar kan ha tvättats via banken.

Så sent som i morse avslöjade Uppdrag Granskning att Swedbank undanhållit information om misstänkt penningtvätt från amerikanska myndigheter.

Några minuter efter DI:s publicering av nyheten bekräftar EBM uppgifterna:

"EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbanks huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank", skriver EBM på twitter.

Ekobrottsmyndigheten inledde förundersökning mot Swedbank gällande misstanke om obehörigt röjande av insiderinformation i slutet av februari.

Aktien rasade på börsen efter avslöjandet.

EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbanks huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank.

— Ekobrottsmyndigheten (@Ekobrottsmyndig) 27 mars 2019

Swedbank skriver i ett pressmeddelande att man samarbetar med myndigheterna. I dagsläget har ingen enskild eller juridisk person delgivits misstanke om brott, uppger banken.

Läs fler artiklar
LÄS MER