Uber nära köp av Careem för 28 miljarder kronor

Uber Careem Transport
Uber nära köp av Careem för 28 miljarder kronor

Magnus Olsson, medgrundare av Careem. Foto: TT och press.

Tobias Blixt

Reporter

Affären förväntas bli klar i veckan.

Affären mellan Magnus Olssons taxi-utmanare Careem och den amerikanska bjässen Uber kryper allt närmare. I september förra året ryktades det att en affär värd 22 miljarder kronor var på gång, men i början av den här månaden rapporterade Bloomberg att Uber och Careem befann sig i långt gångna samtal för en affär med en prislapp på 28 miljarder.

Nu skriver Bloomberg att affären är nära att bli verklighet, med hänvisning till källor. Affären kommer enligt sajten att slutföras någon gång den kommande veckan och prislappen ska alltså vara 3,1 miljarder dollar.

Enligt uppgifterna till Bloomberg kommer det att ske en kontant betalning på 13 miljarder kronor, resterande 16 miljarder kommer att betalas i konvertibler som kan omvandlas till aktier i Uber.

2011 drabbades Magnus Olsson av en hjärnblödning. Sedan sade han upp sig från McKinsey och funderade över sina livsval. Bara ett år senare grundade han bolaget som har beskrivit som ett Uber för Mellanöstern tillsammans med Abdullah Elyas och Mudassir Sheikha.

Uber förbereder sig samtidigt för en börsnotering, en process som de förväntas inleda i april.

Läs fler artiklar
LÄS MER