Efter veckor av problem – Göteborgs Konsthalls Facebook-sida raderad

Efter veckor av problem – Göteborgs Konsthalls Facebook-sida raderad

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Göteborgs Konsthall har under några veckors tid fått sin sida på Facebook nedstängd vid ett flertal tillfällen.

Konsthallen har haft problem på Facebook i flera veckor. Men sedan igår söndag är sidan permanent raderad. Det skriver Göteborgs Konsthall i ett pressmeddelande, något som Göteborgs-Posten var först med att rapportera.

Konsthallen skriver själva att problemen började i slutet av januari när de publicerade en bild på ett konstverk från utställningen Here av Phoebe Boswell. En bild där en kvinnas bröstvårta syntes. Bilden flaggades av Facebook och konsthallen valde efter återkoppling från det sociala medier att plocka ned bilden.

Men enligt Göteborgs Konsthall har de haft fortsatta problem sedan dess och vid ett flertalet tillfällen har de stängts ned utan förvarning. Vid en överklagan ska sidan återigen ha gjorts tillgänglig för användarna.

“Eftersom vår överklagan alltid har godkänts tyder det på att vi faktiskt inte bryter mot några regler. Ändå straffas vi. Vi har under de senaste veckorna lusläst riktlinjerna och försökt lista ut vad det kan vara som gör att vi stängs ner. Vi har testat att ta bort olika utställningsbilder och länkar till vår hemsida, men ingenting har gett effekt. Det hela är en kafkaliknande situation”, säger Malin Sandberg, kommunikatör på Göteborgs Konsthall i pressmeddelandet.

Konsthallens chef Ann-Sofi Roxhage skriver i pressmeddelandet att nedstängningen drabbar både deras besökare och samarbetspartners. Till Göteborgs-Posten säger Malin Sandberg också att det är deras kanal för att kommunicera med besökare.

“Det är där vi når vår publik med våra utställningar, vernissager, evenemang och programpunkter. Det är också där vi har möjlighet att nå ut till sådana som inte redan följer”, säger hon.

Göteborgs-Posten skriver att de söker Facebook för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER