Redan fyra tjänster för elsparkcyklar i Stockholm – och fler är på väg

Bird Blinkee City Transport
Redan fyra tjänster för elsparkcyklar i Stockholm – och fler är på väg

Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

Stockholm har blivit en het marknad för elsparkcyklarna. Det finns redan 2000 cyklar på gatorna – snart kan det vara många fler.

Hela 2000 sparkcyklar fördelat på fyra hyrtjänster har redan placerats ut i staden – samtidigt kan det bli många fler än så inom kort.

Enligt Johan Sundman på Trafikkontoret i Stockholm har ytterligare 2-3 aktörer visat intresse för att etablera sig i staden. 

"Om ett par månader är det kanske sex eller sju bolag", säger han.

Samtliga ska enligt honom vilja erbjuda elsparkcyklar. Dessutom har företagen som finns här planer på att expandera.

“Under vårt senaste möte kom det upp en fråga om hur det såg ut med planer för framtiden. Då sade alla att de hade planer på att expandera under sommaren. Så förmodligen kommer det vara fler än 2000 elscootrar då”, berättar Johan Sundman.

Vilka bolag som skulle kunna vara på väg in i Stockholm kan Johan Sundman inte säga. Vi vet däremot att polska Blinkee City planerar sitt intåg på den svenska marknaden, efter smyglanseringen i höstas.

Dessutom finns det rapporter om att den amerikanska jätten Bird också har siktet inställt på Sverige.

Samtidigt finns det flera bolag som skulle kunna sikta på en lansering i Stockholm.

Det nederländska bolaget Dott, med riskkapital från EQT Ventures, söker just nu en marketing manager i Sverige via Linkedin. Ävenamerikanska Helbiz sökt en country manager i Sverige på samma plattform nyligen.

Läs fler artiklar
LÄS MER