Storytel jagar techtalanger i Värmland – öppnar kontor i Karlstad

Storytel Medier
Storytel jagar techtalanger i Värmland – öppnar kontor i Karlstad

Märta Landéen, operativ chef på Storytel t.v. Foto: Istockphoto/press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Stark berättartradition."

Ljudboksjätten Storytel har de senaste åren expanderat kraftigt ut i världen. När man i december lanserades i Bulgarien var det den femtonde marknaden för bolaget. I januari köpte man den digitila tidningsprenumerationstjänsten Ztory och nu är man på jakt efter techtalanger för att kunna växa vidare.

Därför slår man nu upp portarna på ett nytt – och kanske lite oväntat ställe. Förutom kontoren i Stockholm, Lund och Umeå har man numera ett nytt kontor i Karlstad.

"Nya tjänster hos oss väcker stort intresse och tillströmningen är hög, men vi tror att chansen att hitta de allra bästa ökar om vi sprider ut vår geografiska närvaro i Sverige," säger Märta Langéen, operativ chef på Storytel i ett pressmeddelande.

"Värmland fortsätter att berika Sverige med fantastiska författare och berättare. Här finns också en spännande teknologisk satsning på universitetet. Det är utan tvekan viktiga faktorer när man utvecklar Sveriges ledande digitala tjänst för bok- och berättarupplevelser"

Det är köpet av Ztory som till viss del verkar ligga bakom satsningen i Karlstad. Ztory har sitt säte i Värmland och det är det kontoret som nu växer med, till en början, tre personer och förvandlas från ett Ztory-kontor till ett Storytel-kontor.

“Storytel och Ztory har det bästa läs- och lyssningserbjudandet i landet, och det känns härligt att få utöka verksamheten och ta med fler värmländska förmågor på den här expansiva resan", säger Daniel Malmqvist, vdD för Ztory 

Läs fler artiklar
LÄS MER