Fick in 6 miljoner genom Kickstarter – nu ansöker Freedrum om konkurs

Freedrum Musik Konkurser
Fick in 6 miljoner genom Kickstarter – nu ansöker Freedrum om konkurs

Foto: Pressbild.

Tobias Blixt

Reporter

Skaparen har gått vidare till andra projekt.

Malmö-bolaget Freedrum gjorde väsen av sig 2016 när de lanserade sina bluetooth-dosor som förvandlade vanliga trumpinnar till digitala instrument. Genom att koppla sensorerna till musikprogram på telefonen gick det att spela utan att behöva ett stort trumset.

Freedrums Kickstarter-kampanj blev också en succé. Bolaget planerade att samla in 150.000 dollar men landade i slutändan på hela 622.877 dollar, eller cirka 5,9 miljoner kronor.

Nu – lite mer än två år efter lanseringen – har Freedrum tvingats kasta in handduken. Handlingar från Malmö Tingsrätt avslöjar att bolaget har kommit på obestånd och tvingats ansöka om konkurs.

Bolaget grundades av August Bering tillsammans med Philip Robertson och grundarna bakom designstudion Block Zero. August Bering bekräftar konkursen men vill inte säga så mycket mer om orsakerna bakom.

“Det här var min baby från början. Jag byggde de första prototyperna och fick med mig Philip och det var väl vi som gjorde jobbet de första månaderna. Vi gjorde en kickstarter-kampanj och sen började vi bygga bolaget”, säger grundaren August Bering.

“Men jag är inte rätt person att prata med om det här för jag har inte varit aktiv i bolaget på ett och ett halvt år. Jag gått vidare och gjort andra saker efter det.”

Philip Robertson är fortfarande styrelseledamot i bolaget. Han säger att de fortfarande har stark tilltro till varumärket och produkten, men vill inte lämna några ytterligare kommentarer i dagsläget.

“I det här skedet fokuserar vi på att assistera likvidatorn. Mycket mer än så kan jag inte säga just nu”, säger han.

Freedrum har i dagsläget 8 anställda enligt konkursansökan. 

Läs mer

Så synar Daniel Ek en kvarts miljard användare (och här är hans råd till andra entreprenörer)

De låter dig trumma i luften - nu får de in nära 4 miljoner kronor

Epidemic Sound ökar: "Tog flera skutt framåt"

Läs fler artiklar
LÄS MER