Sök

Woilà jagar smygsänkta priser – fyller kassan med nya miljoner

Woilà

Woilàs team Foto: Press

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Startupen som vill bli nätshopparnas bästa vän tar in nytt kapital.

Att jämföra priser, via tjänster som Pricerunner eller Prisjakt, har blivit standard för många nätshoppare. Men vad händer med priset när du väl har klickat hem en vara?

Det var den frågeställningen som senare kom att resultera i Woilà – en tjänst som ser till att konsumenter som köpt produkter som sedan sjunker i pris får mellanskillnaden tillbaka.

"Det är svårt att hålla koll på det som privatperson. I vissa fall kan priserna ändras flera gånger per dag", sade medgrundaren Wilhelm Schenning till Breakit i höstas.

Nu står det klart att bolag fyller kassan med 5 miljoner kronor. Pengarna kommer bland annat från Niklas Söderholm, grundare av DIBS och Payson, Hidayet Tercan som är grundare och vd för Vethem samt styrelseproffset Anna Benjamin.

”Vi har haft möjlighet att nå ut till investerare som kompletterar oss själva och varandra och det har varit superviktigt för oss att få in rätt personer”, säger Carl Enbom, en av bolagets grundare, i en kommentar.

”Tillskottet hjälper oss att fortsätta accelerera, med ett spännande 2019 framför oss. Skydd för prisförändringar av produkter är bara starten.”

Sedan tidigare har bolaget tagit kapital från Prisjakt-grundaren Jonas Bonde.

Woilà grundades 2016 av Wilhelm Schenning, Carl Enbom, Jonas Friman och Rickard Bergeling.

Läs mer