Trustpilot tar in en halv miljard

Trustpilot
Trustpilot tar in en halv miljard

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Den danska kundomdömdestjänsten Trustpilot tar in 513 miljoner kronor i riskkapital.

Trustpilot, som startades 2007 av den danske entreprenören Peter Mühlmann, är en tjänst som låter kunder recensera företag och tjänster. Recensionerna kan sedan användas av företagen som en form av kvalitetsstämpel.

”Vi hjälper även bolag få feedback från sina kunder så att de kan lära från det”, har grundaren Peter Mühlmann tidigare förklarat för Breakit.

Nu står det klart att bolaget fyller sin kassa rejält. I en kapitalrunda tar bolaget nu in 55 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 513 miljoner kronor.

Pengarna kommer från bland annat Sunley House Capital Management, det svenska riskkapitalbolaget Northzone samt brittiska Index Ventures.

”Det har aldrig tidigare funnits ett så här stort behov av förtroende på nätet i världen, vilket är anledningen till att vi fortsätter att pusha gränserna för vad som är möjligt inom recensionsbranschen”, säger Peter Mühlmann i en kommentar.

Läs gärna vår helgintervju med Peter Mühlmann, där han berättar om ångesten i att gå från att vara ett litet källarbolag till att ha hundratals anställda.

Läs fler artiklar
LÄS MER