Min Doktor ror hem samarbete med försäkringsjätten Skandia

Min doktor Skandia
Min Doktor ror hem samarbete med försäkringsjätten Skandia

Charlotta Tönsgård. Foto: Pressbild.

Sara Lindmark

Reporter

Hädanefter kan Skandias alla privatvårdskunder få digital vård via plattformen Min Doktor.

När vi sist talade med vd:n och grundaren Magnus Nyhlen berättade han att fokus låg på att slutföra ett antal samarbeten med försäkringsbolag. Nu står det klart att Skandia blir bolagets nya kund.

“Det innebär att Skandias sjukvårdspatienter kommer att hänvisas vidare till oss i de fall det lämpar sig med digital vård,” säger Charlotta Tönsgård, operativ chef på Min Doktor.

På den digitala plattformen beskriver patienten först sina besvär genom att fylla i ett frågeformulär. Inom kort fattar en av de 25 läkarna som är kopplade till Min Doktors system beslut om vidare åtgärder, som röntgen, provtagning eller vidareslussning till en fysisk läkare.

“Samarbetet är jätteviktigt. Vårt mål är att alla ska få tillgång till vård på det här sättet och att få arbeta med ett av de största försäkringsbolagen inom privatvårdsförsäkringar är ett steg i rätt riktning. Det är roligt att Skandia vill ligga i framkant när det gäller digitalisering av sjukvård på det här viset,” säger Charlotta Tönsgård.

Den förre Kappahl-vd:n Christian W Jansson är den största ägaren i Min doktor, med Magnus Nyhlén som tvåa i ägarlistan. I somras tog bolaget in 22 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Filip Engelbert och Jonas Nordlander som har grundat den ryska radannonstjänsten Avito, samt finansfamiljen Wattin via företaget Inbox Capital.

Läs fler artiklar
LÄS MER