Investeringsflopp för Creandum - Danska Fitbay går i konkurs

Investeringsflopp för Creandum - Danska Fitbay går i konkurs

Foto: Skärmdump

Jonas de Lange

Reporter

Svenska Virtusizes konkurrent har lämnat in en konkursansökan bara två år efter att tjänsten lanserades.

Nu är är pengarna slut i det danska klädprovningsbolaget Fitbay, rapporterar sajten Øresundsstartups.

Bolaget hajpades av både medier och investerare efter lanseringen i 2013. Förra året genomförde bolaget en riskkapitalrunda på 14,5 miljoner kronor (1,6 miljoner euro) från bland andra svenska Creandum.

Men på senare tid har intresset svalnat. Förra året gjorde bolaget en förlust på ungefär en miljon danska kronor och har inte lyckats få in mer kapital för att täcka förlusten.

“Bolaget har inte presterat så som vi önskade. men det är så det är på riskkapitalmarknaden. Det är risken vi måste ta när vi investerar i startups”, säger Creandum-partner Martin Hauge till Øresundsstartups.

Tjänsten använder crowdsourcing för att användarna ska slippa att prova kläder innan de köper dem. Tanken är att folk ska lägga upp bilder på kläder de tycker passar dem bra. Sedan kan man se vilka andra människor som uppger att samma plagg passar dem och även vilka andra kläder de människorna har uppgett att sitter bra på dem.

Den danska verksamheten, Fitbay ApS, har 12 anställda och ägs av det amerikanska holdingbolaget US Fitbay Inc. Det är bara den danska delen av verksamheten som går i konkurs. Varumärket kan alltså leva vidare i USA och kommer att göra det, enligt Øresundsstartups.

Läs fler artiklar
LÄS MER