Fotbollsappen Just Football byter vd

Just Football Appar Fotboll
Fotbollsappen Just Football byter vd

Ludvig Larsendahl, Simon McGeough, Kasper Ljungstrøm Skov, Rawa Pirmikael, Oskar Paulsson. Foto: Press / TT

Tobias Blixt

Reporter

Appen som ska motivera barn och unga till spontana fotbollsmatcher har bytt vd.
Två styrelseledamöter har även lämnat sina uppdrag, kan Breakit berätta.

Just Football är en app som gör det möjligt för användare som vill spela spontanfotboll att hitta varandra. Appen har även ett lager av digitala funktioner, och tanken är att verkliga prestationer på planen ska bidra till att bygga en "digital fotbollskarriär" i appen, bland annat i form av statistik.

Fotbollsappen, som har fotbollsstjärnan John Guidetti som ambassadör, har hittills laddats ned 70.000 gånger i Sverige, Belgien och Nederländerna.

“Det finns en stark fotbollsspelarkultur och en stark Fifa-kultur, men ännu inga produkter som lyckats brygga ihop de här två olika världarna. Det vill vi göra”, har grundaren Joel Fredman Klockar tidigare berättat för Breakit.

Nu står det klart att Joel Fredman kliver av som vd och lämnar över stafettpinnen till sin medgrundare Kasper Ljungstrøm Skov. Samtidigt kliver både Johan Crona och Levina Persson av sina styrelseuppdrag.

“Det är någonting som vi har diskuterat över vintern och vi ser det som en bra förändring. Jag har arbetat närmare teamet och fokuserat på det operationella. Vad gäller styrelsen så har vi önskat mer aktiva styrelseledamöter som kan arbeta mer aktivt med oss, både Johan och Levina har åtaganden i andra företag”, säger han.

Under 2019 planerar startupen att ta in nytt kapital och därmed också ytterligare kompetens och partnerskap, men Kasper Ljungstrøm Skov vill inte avslöja några ytterligare detaljer.

Stängt ner appen

Att använda appen just nu kan däremot bli svårt. Under vintern har appen varit nedstängd på grund av uppdateringar av nya funktioner. I april ska appen återigen lanseras och det sker i samband med en del förändringar, uppger bolaget, som gjorde likadant förra året.

“När vi lanserade igen under 2018 fick vi tillbaka 40 procent av användarna vi hade 2017, det är något vi är stolta över. Vi siktar på att återfå så många som möjligt när vi lanserar i april.”

Det finns också planer på att lansera appen i Danmark och Norge under året.

Just Football är grundat av Joel Fredman, Kasper Ljungstrøm Skov, David Fant och fotbollsspelaren Christopher Brandeborn. Kvar i styrelsen finns Erik Fischbeck, Joel Fredman och Ludvig Kolmodin. Dessutom ersätter Christian Ehrhardt ena grundaren Christopher Brandeborn som styrelsesuppleant.

Bolaget har tidigare tagit in miljonkapital från investerare.

Läs fler artiklar
LÄS MER