Sök

Starbreeze-spelet Overkill's The Walking Dead tas bort från spelplattformen Steam

StarbreezeGaming

Starbreeze spel tas bort från Steam.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Krävs på pengar när spel dras tillbaka.

Starbreeze uppger nu i ett pressmeddelande att Overkill's The Walking Dead (OTWD) förväntas tas bort från Steam med anledning av meningsskiljaktigheter med licensägaren. Beskedet kommer efter att Skybound Interactive meddelat att man sagt upp sitt avtal med Starbreeze gällande spelet.

Skybound, som äger licensen för spelet, har lämnat in ett licensrelaterat klagomål hos distributionsplattformen Steam, skriver Starbreeze.

"Vi beklagar verkligen de problem som detta kan skapa för dem som har köpt spelet och ser fram emot upplösningen i säsong 2. vi arbetar med att försöka nå en överenskommelse. Håll ett öga på officiella sociala OTWD-kanaler för ytterligare information", säger Mikael Nermark, tillförordnad vd Starbreeze.

Ett uttalande från Skybound sent på tisdagskvällen visar dock att utsikterna för att lösa konflikten verkar små.

"Från och med idag har vi avslutat vårt kontrakt med Starbreeze och vi kommer att avbryta alla satsningar på OVERKILL's The Walking Dead./…/ Vi gjorde vårt bästa för att jobba med Starbreeze och för att lösa de många problem vi såg med spelet, men i slutändan levde det inte upp till den standard vi satt och det hade inte heller den kvalitet som vi blivit lovade", skriver Skybound.

Men problemen slutar inte där. 

Digital Bros, som står bakom förläggaren 505 Games, säger i ett pressmeddelande att de inte kommer inte att slutföra sin investering i Overkill's The Walking Dead om Starbreeze avslutar kontraktet. Man skriver dessutom att man kommer kräva tillbaka de 4,8 miljoner dollar, motsvarande ungefär 48 miljoner kronor, som redan betalats.

Totalt var det planerat att Digital Bros skulle investera 10 miljoner dollar i spelet. Digital Bros äger rättigheterna till konsolversionen av OTWD. Det har tidigare meddelats att lanseringen av konsolversionen försenats.

Starbreeze hade en minst sagt stormig höst med anklagelser om insiderbrott och flera misslyckade satsningar sattes bolaget i rekonstruktion i december.

Uppdatering: Under onsdagskvällen gick Starbreeze ut och meddelade att Skybound sänt ett uppsägning av licensavtalet med Starbreeze avseende OTWD

Läs mer