Fyre blev ett totalfiasko – nu filar medgrundaren på en ny festival

Fyre Festival
Fyre blev ett totalfiasko – nu filar medgrundaren på en ny festival

Ja Rule, Emily Ratajkowski och Billy McFarland. Foto: Skärmklipp / Youtube / TT

Towe Boström

Reporter

Floppen verkar inte avskräcka rapparen.

Historien om Fyre, den superlyxiga festivalen som aldrig blev av, har fått stor uppmärksamhet världen över. Inte minst för att såväl Netflix och Hulu släppt dokumentärer om fiaskot. 

Och storyn är så underlig att den är värd att fortsätta berättas; Här kan ni läsa vår redogörelse.

Den korta versionen är att den amerikanska entreprenören Billy McFarland bestämde sig för att dra igång en superlyxig festival. Med sig på resan hade han bland annat även rapparen Ja Rule. Festivalen marknadsfördes med kändisar och influencers och drog in enorma summor i såväl riskkapital som biljetter som såldes för mellan 1.200 och 100.000 dollar. Den exklusiva ön uppgavs även ha tillhört Pablo Escobar och konceptet slogs upp stort. 

Allting gick dock i stöpet, minst sagt. Arrangörerna kunde inte leverera på det de lovat och Billy McFarland dömdes till fängelse för bedrägeri.

Mot den här bakgrunden är det därför inte konstigt att rapparen Ja Rule, som var engagerad i och investerade i Fyre, väckte uppmärksamhet när han under förra veckan uppgavs fila på en ny festival.

The Verge, som hänvisar till sajten Tmz, skriver att rapparen är involverad i ett nytt app-projekt, Iconic. Det är i spåren av det han uppges filas på ett nytt  festivalförsök.

”Fyre är den mest ikoniska festivalen som aldrig hände. Jag har planer på att skapa Iconic-festivalen, men ni hörde det inte från mig”, säger Ja Rule.

Rapparen meddelade även att han varken sett Netflix eller Hulus dokumentärer. Ja Rule har tidigare protesterat mot hur festivalen har framställt och hävdat sin oskuld. 

Han säger sig vara förkrossad över hur Fyre slutade.

”Det krossar mitt hjärta. Det var någonting som jag hoppades skulle bli speciellt och fantastiskt, men det blev inte så”.

Det återstår att se hur historien slutar, men det ligger nära till hands att misstänka att investerare och besökare inte kommer nappa lika flitigt den här gången.

Läs fler artiklar
LÄS MER