Efter ministerns ultimatum – speltopparna i hemligt krismöte

LeovegasSvenska SpelBetting

Foto: AP Photo/John Locher

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Höga chefer i några av Sveriges största spelbolag träffades under gårdagen i ett hemligt möte.

Civilministern och regeringen har satt press på spelbolagen att själva hitta en väg framåt för att minska mängden och aggressiviteten på spelreklamen i Sverige.

Nu har sju toppchefer för några av Sveriges största spelbolag träffats för att diskutera fram en lösning på problemet, något Resumé först rapporterade om med hänvisning till källor.

Rikard Rinaldo, kommunikationschef på Mr. Green bekräftar för Breakit att spelbolagen har haft ett möte under gårdagen, men kan ännu inte kommentera vad som har sagts.

Spelbolagen som träffades är medlemmar i de två branschorganisationerna Bos och Sper, men Bos generalsekreterare Gustaf Hoffstedt vill inte heller uppge vad mötet handlade om.

“Det är bra att spelbolags-vd:ar har träffats. Jag har inte för avsikt att delge vad som har sagts där. Men det är bra att representanter träffas och pratar om de utmaningar som finns branschen”, säger han.

Efter mötet med spelbolagen den 14 februari meddelade Ardalan Shekarabi att spelbolagen hade fram till den 31 mars på sig att hitta en lösning som ska leda till en märkbar förändring.

Deltagarna på mötet som ska ha ägt rum hos Postkodlotteriet är:
Anders Årbrandt, Postkodlotteriet
Patrik Hofbauer, Svenska Spel
Pontus Lindwall, Betsson
Dersim Sylwan, Kindred
Hans Skarplöth, ATG
Gustaf Hagman, Leo Vegas
Per Norman, Mr Green

Läs mer