Sök

Sveriges tidskrifter och TU planerar ihopslagning

TUSveriges tidskrifterMedier

Helle Klein, ordförande Sveriges Tidskrifter och Raoul Grünthal, ordförande för TU Medier i Sverige. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Nödvändigt att kraftsamla och stärka varandra i mediebranschen".

Sveriges Tidskrifter och TU - Medier i Sverige, Sveriges största branschorganisationer för medier, planerar att slå sig ihop i en enda stor organisation.  

I ett gemensamt pressmeddelande skriver organisationerna att man på så sätt blir ”en stark och enad organisation som med tydlig röst kan föra svenska publicisters talan”.

Sammanslagningen ska först godkännas på respektive organisations årsmöten. 

”I en tid när det politiska och mediala landskapet snabbt förändras och hoten mot de fria medierna kommer från många håll är det nödvändigt att kraftsamla och stärka varandra i mediebranschen”, säger Sveriges Tidskrifters ordförande Helle Klein.

Raoul Grünthal, tidigare vd För Schibsted Media och numera ansvarig för Schibsteds framtidsinvesteringar, är ordförande i TU.

”I den hårt konkurrensutsatta och globaliserade värld vi verkar är behovet av en gemensam publicistisk organisation större än någonsin, både för det fria ordets bevarande och för att bibehålla en stark demokrati. En aktiv branschorganisation vidareutvecklar den svenska publicistiska traditionen”, säger han i pressmeddelandet.

Läs mer