Hoppet lever för krisande JC: "Det finns goda möjligheter"

JC e-handel
Hoppet lever för krisande JC: "Det finns goda möjligheter"

Foto: Anders Wiklund/Istockphotos.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Rekonstruktören tror att krisen kan lösas.

Klädkedjan JC har krisat länge. För två år sen genomgick bolaget en rekonstruktion och för ett par veckor sen var det dags igen. Då uppgick skulderna till 200 miljoner, en stor del av det är eftersläpande löner till anställda.

Men nu skönjs ett ljus i slutet av tunneln för det anrika bolaget. Rekonstruktören Jonas Premfors säger till tidningen Market att han ser stora möjligheter för att rekonstruktionen verkligen blir av. En stor anledning till det är att bolaget har ändrat sin affärsmodell.

"Tidigare har JC haft ett stort och kostsamt lager. Nu blir det mer en marknadsplats, vilket kommer att binda betydligt mindre kapital", säger han till Market.

Under veckan har han varit i kontakt med borgenärer som JC är skyldig pengar och en rekonstruktionsplan har skickats ut. 

"Det jag har slagits av är hur positiva många ändå är till JC. Många vill att det ska gå vägen och säger sig också vilja fortsätta att samarbeta," säger Jonas Premfors till Market.

Trots krisen öppnar JC till helgen en ny butik i Linköping och det finns även planer på att öppna nya butiker i både Norrköping och Halmstad.

"Det är lägen som har varit aktuella sedan tidigare och vi säger inget om det, mer än att det förstås behöver ske under kontrollerade former.

Läs fler artiklar
LÄS MER