THQ Nordic tar in nära 2,1 miljarder kronor i riktad nyemission

THQ Nordic Spelutveckling
THQ Nordic tar in nära 2,1 miljarder kronor i riktad nyemission

Lars Wingefors.

Finwire / Breakit

Lars Wingefors fyller kassan rejält.

I slutet av förra året gick vd:n och grundaren på THQ Nordic ut och sa att han trodde att det fanns potential att växa genom förvärv. Under natten blev det klart att spelbolaget fyller kassan rejält. 

Bolaget tar nu in 2,09 miljarder kronor i en riktad nyemission.

Teckningskursen är satt till 190 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt med 6,2 procent jämfört med onsdagens stängningskurs på 202,50 kronor.

Bland de som satsar pengar i nyemissionen finns både svenska och internationella institutionella investerare, däribland AP1, AP2 och Odin Fonder. Även befintliga aktieägare som Swedbank Robur Fonder, TIN Fonder med fonden Core Ny Teknik och Familjen Olssons Stiftelse tecknar aktier.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 10,7 procent av antalet aktier och 6,0 procent av antalet röster i bolaget.

Pengarna man får in ska användas för att finansiera nya förvärv av varumärken, spelutvecklingsstudios eller andra tillgångar som kompletterar verksamheten, skriver THQ Nordic i ett pressmeddelande.

Kapitaltillskottet ska formellt godkännas vid en extra bolagsstämma den 8 mars.

I höstas pratade grundaren Lars Wingefors ut i en öppenhjärtlig intervju. Då berättade spelmiljardären varför han gillar finanskriser och människor "som suttit i skiten". 

Läs fler artiklar
LÄS MER