Sök

Svenska boxningsstjärnan Klara Svensson satsar på Droshi

Droshie-handel

Klara Svensson, proffsboxare. Foto: TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Boxningsstjärnan backar bolaget som låter återförsäljare slippa lagring.
"Jag har länge tänkt att jag ska börja göra lite investeringar och bygga upp en portfölj", säger Klara Svensson.

Att idrottsstjärnor investerar i startups är långt ifrån en ny företeelse. MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson har investerat i spelsektorn och spelsajten Bethard har knutit världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic till sig.

Nu satsar även Klara Svensson, en av världens främsta boxare, i startup-sektorn genom att investera i dropshippingbolaget Droshi.

Dropshipping innebär att varor transporteras direkt från fabriken till konsumenten. På så sätt slipper återförsäljare ha egna lager, utan kan istället ta emot beställningar som skickas direkt till leverantörer som i sin tur levererar direkt till slutkund.

”Jag tycker att Droshi är ett spännande bolag med en enorm potential. Jag har länge tänkt att jag ska börja göra lite investeringar och bygga upp en portfölj. Då tyckte jag att det var lika bra att börja med Europas nästa Alibaba”, säger Klara Svensson.

Investeringens omfattning har inte offentliggjorts.

Jonas Salminen, vd och grundare på Droshi, säger att det känns bra att få in den nya investeraren och kunna utveckla bolaget med nytt kapital.

Bolaget har utvecklat ett molnbaserat IT-system som hanterar dropshipping, beställningar samt kopplar samman återförsäljare & leverantörer.

”Genom integrationer mot Shopify och Woocommerce, två av världens största e-handelsplattformar, når vi miljontals nya återförsäljare . Det är en del av vår globala lansering och därmed också en viktig bit på väg mot tillväxt även internationellt”, säger Jonas Salminen. 

Droshi grundades 2015 och arbetar idag med över 240 leverantörer och återförsäljare. Bolaget har tidigare tagit in runt 7,5 miljoner kronor genom crowdfunding. 

Jonas Salminen uppger att bolaget har flera större samarbeten på gång.

”Denna investering är avsedd att skynda på den internationella satsningen och integration mot ytterligare plattformar”, säger Jonas Salminen.

Läs mer