Leasecloud tar in 16 miljoner: "En miljardmarknad"

Leasecloud

Peter Carlsson, Spintop Ventures, Martin Björnström, vd, och Linus Jönsson, finanschef för Leasecloud. Foto: Unsplash.com och press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Leasecloud vill göra det lättare för småföretag att leasa allt från datorer till kontorssoffor.

En molnbaserad plattform som digitaliserar och standardiserar leasingavtal. Det är hisspitchen bakom startupen Leasecloud. Mer konkret innebär det att småföretagare ska kunna beställa exempelvis IT-utrusning på ett smidigt sätt och till en rimlig månadskostnad.

Kunden ser sin månadskostnad direkt hos berörd e-handlare och kan välja hur länge produkten ska användas.

“Företagsleasing av datorer och kontorsutrustning är en miljardmarknad som till största delen hanteras helt manuellt idag. I snitt tar det över 30 dagar från förfrågan till slutförd affär hos dom stora leasingbolagen. Vi digitaliserar processen och minskar transaktionskostnaden till nästan noll”, säger Martin Björnström, medgrundare och vd för Leasecloud.

Nu spänner bolaget sina finansiella muskler och tar in 16 miljoner kronor av Spintop Ventures och befintliga investerare. Pengarna ska användas till att snabba på utvecklingen av plattformen och etablera sig inom Norden.

“Nu jobbar vi för att finnas som betalalternativ där småföretagare handlar - vi talar om e-handel, IT-återförsäljare, bygghandeln, kontorsvaruhus och hemelektronik-kedjor", säger Martin Björnström.

Läs mer