Arianna Huffington till Daniels Eks techkonferens i Stockholm

Huffington Post Brilliant Minds
Arianna Huffington till Daniels Eks techkonferens i Stockholm

Arianna Huffington, grundare av Huffington Post. Foto: Charles Sykes/AP

Johanna Ekström

Reporter

Mediedrottningen till Stockholm i sommar.

Hon har byggt upp ett mediebolag från noll till en av de mest välbesökta nyhetssajterna i världen på bara 11 år.

För två år sedan lämnade Arianna Huffington sitt Huffington Post (som köptes upp av AOL 2011) för att satsa helhjärtat på sin startup Thrive global.

“När vi bara var fem personer som drev sajten från min lägenhet i LA hade jag aldrig kunnat föreställa mig att HuffPost skulle växa till en av de mest besökta nyhetssajterna i världen. Med editioner i 16 olika länder”, skrev hon i ett Facebook-inlägg när hon lämnade.

De senaste åren har hon också blivit något av en flitig sömndebattör, efter att själv ha kollapsat på grund av sömnbrist. Hennes nya startup handlar också om att få folk att stressa ner. Bara ett halvår efter att Arianna Huffington meddelade att hon skulle jobba på heltid med Thrive global fick bolaget in 251 miljoner kronor, till en värdering på över en miljard kronor.

Bland investerarna finns bland annat Salesforce-grundaren Marc Benioff samt Napster-grundaren Sean Parker.

Nu kommer Arianna Huffington till Spotify-grundaren Daniel Ek och entreprenören Ash Pournouris exklusiva tech- och musikevent Brilliant Minds i juni. Hon har bokats som talare av bolagets vd Natalia Brzezinski.

Andra talare som är klara är skådespelaren och aktivisten Forest Withaker, designern Diane von Furstenberg samt Googles chefsingenjör Hartmut Neven.

Läs fler artiklar
LÄS MER