Tobii-utmanare tar in 120 miljoner kronor - vill bli störst på VR

Tobii Eyefluence
Tobii-utmanare tar in 120 miljoner kronor - vill bli störst på VR

Foto: Flickr/Liebre.De.Marzo/Sergey Galyonkin

Jonas de Lange

Reporter

Det amerikanska ögonstyrningsbolaget Eyefluence spänner musklerna och tar in 14 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 120 miljoner kronor, i finansiering.

En amerikansk konkurrent till det svenska ögonstyrningsbolaget Tobii, Eyefluence, utökar sin krigskassa med 120 miljoner kronor, rapporterar den amerikanska sajten Techcrunch. Pengar som bland annat ska användas till satsningar inom VR.

Svenska Tobiis har traditionellt erbjudit ögonstyrning som ett hjälpmedel för folk med olika funktionsnedsättningar och kommunikationssvårigheter. Tidigare i år kunde vi dock berätta att Tobii nu även satsar på VR och AR, augmented reality, som två av sina framtidsmarknader.

Nu försöker Eyefluence ta marknadsandelar och letar efter samarbeten med stora utvecklare av VR-brillor. Enligt Techcrunch kommer bland annat Motorola att använda sig av Eyefluence teknik i sitt projekt med det klatschiga namnet Connected First Responder of the Future. Motorola är även en av investerarna i Eyefluence senaste runda. 

De som har investerat tillsammans med Motorola är bland annat Jazz Ventures, NHN Ventures och ljudteknikbolaget Dolbys riskkapitalgren.

Läs fler artiklar
LÄS MER