Mathem plockar in tungviktare i styrelsen inför framtida notering

Mathem plockar in tungviktare i styrelsen inför framtida notering

Från vänster: Erik Mitteregger och Cecilia Markow. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Finansmannen Erik Mitteregger tar över ordförandeklubban i e-handelssuccén Mathem. Ny ledamot är också styrelseproffset Cecilia Markow.

Erik Mitteregger är sedan tidigare en av Mathems investerare. Han är också ledamot i bland annat Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik och riskkapitalbolaget Rocket Internet.

"Det är med stor entusiasm jag tar mig an uppdraget som ordförande i Mathem. Att få vara med och fortsätta utveckla vad som redan i dag är ett av Sveriges ledande och mest spännande e-handelsföretag är en fantastisk möjlighet”, säger Erik Mitteregger i en kommentar.

Cecilia Markow är sedan tidigare styrelseledamot i bland annat den digitala brevlådan Kivra och handelskedjan Clas Ohlson.

”Mathem ger människor tid över till roligare och viktigare saker än att storhandla. Det är just det som är verklig kundnytta och jag ser mycket fram emot att få bidra till Mathems fortsatta arbete med att göra ännu fler kunder nöjda i framtiden”, säger hon.

Mathem tog tidigare i år in 207 miljoner kronor i riskkapital från den danske e-handelsinvesteraren Anders Holch Povlsen. Bolagets största ägare är dock riskkapitalbolaget Verdane.

Verdanes styrelserepresentant Staffan Mörndal säger att den nya styrelsen gör bolaget mer redo för en framtida börsdebut.

”Den här förändringen ger styrelsen en större tyngd och kompetensbredd. Vi skapar samtidigt en styrelse lämplig för en framtida börsnotering”, säger han.

Mathem är Sveriges största matbutik på nätet och omsatte 450 miljoner kronor förra året. Bolaget grundades av Tomas Kull och Karolin Kull år 2006.

Läs fler artiklar
LÄS MER