Sök

Bezos blickar mot elbilar – intresserad av utmanare till Tesla

Amazone-handelTransport

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Kan användas för transport.

Amazon och General Motors är involverade i planer på att investera i elfordonsutvecklaren Rivian Automotive, som tillverkar pickup- och SUV-bilar.

Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

En affär skulle ge elfordonstillverkaren ett marknadsvärde på mellan 1 och 2 miljarder dollar och göra Amazon och GM till minoritetsägare i bolaget, enligt källorna.

Rivian aspirerar på att bli den första serietillverkaren av en eldriven pick up-bil.

Men varken GM eller Amazon bekräftar uppgifterna. GM säger sig dock "beundra Rivian och dess bidrag till en framtid med nollutsläpp", i ett uttalande till nyhetsbyrån.

Elfordonsutvecklaren är en av utmanarna för mer etablerade Tesla, som för närvarande sliter med att få lönsamhet i sin senaste modell, den så kallade Model 3. Bolagets vd Elon Musk har dock lyft att en varubil kan bli nästa stora fordonssatsning efter att kommande Model Y sats i produktion, enligt plan under 2020.

I förra veckan bekräftade också Daimlers vd Dieter Zetsche att diskussioner förs med Tesla om ett samarbete sedan Elon Musk twittrat om ett möjligt samarbete kring Mercedes Sprint-modell i höstas.

Om Model Y-produktionen inväntas blir dock Tesla och Daimler mest troligt tvåa på bollen, då Rivians R1T-varubilar rullar ut ur fabrik under hösten 2020 om bolagets planer går i lås.

 

Läs mer