Stockholms Affärsänglar knyter ängelkontakter över Östersjön

Stoaf NordicBAN Stockholms Affärsänglar
Stockholms Affärsänglar knyter ängelkontakter över Östersjön

Foto: Slush 2015 November 11-12th Helsinki, Finland, Kai Kuusisto www.kaikuusisto.com + press

Jonas de Lange

Reporter

2500 investerare från hela Norden allierar sig nu i organisationen Nordic Business Angel Network(Nordic Ban).

Under den stora finska techkonferensen Slush presenterades det nya nordiska investerarnätverket Nordic Ban. En av intiativtagarna är det svenska ängelnätverket Stockholms Affärsänglar (Stoaf).

“Vi har investerat tillsammans med andra väldigt länge. När man utökar nätverket får man möjligheten att investera i fler innovationer som man kanske inte alltid ser själv”, säger Annette Nordvall, partner på Stoaf.

Det är inte klart än hur stora investeringarna ska vara eller vilken typ av bolag de ska rikta sig mot. Men Anette Nordvall säger att det i alla fall kan bli aktuellt investera i flera liknande bolag och slå ihop dem.

“Det är säkert 5000 bolag representerade här på Slush och många av dem gör väldigt lika saker. Då har man möjligheten att slå ihop bolag och utnyttja fördelen av att vara större och att man når fler marknader. Storbolagen orkar inte jobba tillsammans med för små bolag”, säger hon.

För Stoaf har det länge varit en tanke om att få till ett interantionellt samarbete.

“Vi har redan samlat 45 affärsänglar i Sverige så vi har jobbat indirekt mot det här de senaste tre åren. Nu går vi in som affärsänglar och saminvesterar i unga bolag. På sikt är det en dröm att få till en fond med våra gemensamma pengar, men det ligger längre fram”, säger hon.

Läs fler artiklar
LÄS MER