Ny miljonsmäll för Billy McFarland efter Fyre-festivalen

Ny miljonsmäll för Billy McFarland efter Fyre-festivalen

Billy McFarland. Foto: TT.

Sara Lindmark

Reporter

Billy McFarland dömdes till sex års fängelse efter skandalen Fyre festival. Enligt ett nytt domslut i New York ska han nu betala 27.9 miljoner kronor till en sponsor.

En av de mest omtalade dokumentärerna på Netflix just nu är den om Fyre festival – lyxfestivalen som aldrig blev av. Den som missat den galna historien kan läsa en matig sammanfattning här.

Trots att det tidigt stod klart att det inte skulle gå att genomföra evenemanget som utlovats fortsatte den amerikanska entreprenören Billy McFarland, som även drev en startup inom musikbokningar, att sälja dyra biljetter för uppåt 100.000 dollar.

Han dömdes senare till sex års fängelse efter att han erkänt sig skyldig till bedrägeriet.

Nu väntar en ny miljonsmäll för Billy McFarland. Enligt ett domslut i New York ska han betala tillbaka ett lån på 3 miljoner dollar motsvarande 27,9 miljoner kronor till en av festivalens sponsorer. Utöver detta ska han betala den trettioprocentiga räntan som tillhörde lånet, skriver Billboard.

Därmed kan McFarland lägga den nya skulden till de närmare 269 miljoner kronor han hittills redan är skyldig efter Fyre-festivalen.

Läs fler artiklar
LÄS MER