VR är inte bara hett i Sverige – isländsk doldis håvar in miljoner

VR
VR är inte bara hett i Sverige – isländsk doldis håvar in miljoner

Foto: Sólfar Studios

Sara Lindmark

Reporter

Sugen på att bestiga Mount Everest? Nu kan du uppleva känslan av att vara på plats – utan att egentligen röra dig en meter.

Sugen på att bestiga Mount Everest? Nu kan du uppleva känslan av att vara på plats – utan att röra dig en meter.

Reykjavikbaserade Sólfar Studios som tillverkar VR-spel och appar har tagit in 2,1 miljoner euro motsvarande 18 miljoner kronor i riskkapital. En grupp av investerare från Asien och Norden har deltagit i rundan, skriver Venture Beat.

Ett projekt som utmärker sig är en äventyrsapp som tar dig med på en expedition uppför Mount Everest.

“Genom att dra nytta av investerarnas starka nätverk, erfarenhet och tillgång till en global talangpool, kan vi accelerera Sólfars förmåga att skapa banbrytande innehåll,” säger Pierre Emilsson, medgrundare och vd för Sólfar, som offentliggjorde investeringen i samband med techeventet Slush i Helsingfors.

Venture Beats reporter har testat VR-tekniken: “Jag kände känslan av närvaro, eller en känsla av att vara där. Det som gjorde det mer realsistiskt var Vives handkontroll er och det faktum att systemet spårade mig när jag gick omkring,” skriver han.

Sólfar Studios grundades i oktober 2014.

“Vi ser VR som det nya mediet för att skapa alternativa världar till den stora allmänheten, och högkvalitativt hisnande innehåll. Innovativa studios som Sólfar ger tillträde till de här världar,” säger Tianqiao Chen, grundare och vd för kinesiska Shanda Group, en av investerarna.  

Läs fler artiklar
LÄS MER