Sök

Voi rullar in i Frankrike – lanserar i Paris

VoiTransportElscooter

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Gör sig redo för att gå in i flera studentstäder.

Den svenska startupen Voi har lanserat i ytterligare en stad och finns nu att hyra på Paris gator. Det är bolagets tionde stad sedan företagets lanserade i Stockholm i början av September.

Caroline Hjelm, presschef på Voi, bekräftar att de har gått in i staden. Hon skriver också i ett sms att de kommer att öka antalet sparkcyklar de kommande veckorna.

Dessutom avslöjar appen att Voi funderar på att följa efter konkurrenterna Lime in i studentstaden Lund. Staden finns som ett valbart alternativ i appens kartvy, men några elsparkcyklar syns ännu inte till.

"Vi tittar på några studentstäder", skrier Caroline Hjelm i sms:et.

En av studentstäderna som Caroline Hjelm syftar på verkar vara Uppsala. Voi har just nu annonser som rullar på Facebook där de söker så kallade "hunters", personer som samlar in och laddar sparkcyklarna, i staden.

I början av december slängde Madrid ut flera hyrtjänster för elsparkcyklar

I Sverige har vinterväglaget ställt till med problem för Voi, som nyligen meddelade att de hade börjat titta på dubbdäck för att öka säkerheten.

Annonser på Facebook visar också att Voi förbereder sitt intåg i fler europeiska städer. Bland annat med annonser som meddelar bolagets ankomst i Oslo och Lyon.

Den 5 mars är en av Vois grundare, Adam Jafer, med på Breakits nya transport-event Swooosh 2019 och pratar om deras snabba tillväxtresa. Läs mer om det här! 

Läs mer