Sök

Trots turbulensen – 2018 blev ett starkt år för Zound Industries

Zound industries vd Pernilla Ekman. Foto: Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Hörlursbolaget växte med 33 procent.

Zound Industries rapport för det fjärde kvartalet 2018 visar på en omsättning på 710 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 33 procent jämför med samma period året innan.

Totalt för 2018 landade omsättningen på 1,9 miljarder kronor, vilket också motsvarar en ökning med 33 procent jämfört med 2017. 

“Jag är mycket nöjd med hur Zound utvecklas och över det goda momentum vi har. Vår tillväxt hade inte varit möjlig utan det fantastiska arbete som alla medarbetare på Zound gör varje dag."

"Vi fortsätter att skala upp vår verksamhet och ser positivt på 2019, särskilt mot bakgrund av det förlängda licensavtalet med Marshall, samarbetet med Adidas och vår starka produktportfölj”, säger bolagets vd Pernilla Ekman i ett pressmeddelande.

Det var i oktober som Zound Industries, efter år av förhandlingar, tillslut fick till en förlängning av sitt licensavtal med brittiska Marshall. 

Tidigare under året pågick en ägarstrid i bolaget, som slutade med att grundaren Konrad Bergström köptes ut. 

"Det mesta går enligt plan i Zound, det känns stabilt och Pernilla och gänget levererar verkligen", säger bolagets styrelseordförande Tommy Jacobson.

Hur har bolaget påverkats av den intensiva mediebevakningen kring ägarstriden?

"De som jobbar på Zound har lyckats stänga ute det bruset och ägnat sig åt businessen istället. Det har inte påverkat bolaget internt, utan det har mest varit runt omkring".

Ledningen för Zound har tidigare meddelat att man kikar på börsen. Men även en större kapitalanskaffning eller ett uppköp är alternativ. 

"Vi vill växa på något sätt, jag tror att det här bolaget kan bli tre-fyra gånger så stort som det är i dag, men då behövs kapital. Vi jobbar på olika spår och någon väg kommer vi hitta", säger Tommy Jacobson. 

Oavsett vad det blir, är det i år det händer?

"Det är planen, men det går inte att styra helt". 

Läs mer