Sök

Sagan om Magine tar slut – nu stänger man i Tyskland

Magines vd Ambuj Goyal. Foto: TT.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Sverige, Spanien och nu Tyskland.
Magines tv-tjänst är nu officiellt död.




En gång i tiden var Magine ett av Sveriges hetaste techbolag. Man fick totalt in över 1 miljard kronor i riskkapital till försöket att revolutionera tv-marknaden, i en tid då vi svenskar inte hade hört talas om varken Netflix, Apple TV eller Chromecast.

Magines tjänst skulle ta tv-tittandet in i den digitala eran. Där kunde tittarna streama de svenska tv-kanalerna i realtid.

Projektet utvecklades dock till en pengabrasa av rang, med hundratals miljoner i förluster varje år. Våren 2017 skrotades tjänsten i Sverige, något som tidigare skett i Spanien.

Nu står det klart att Magines tjänst i Tyskland möter samma öde. De kvarvarande kunderna flyttas till konkurrenten Zattoo. Magine ska uteslutande fokusera på sin nya strategi som handlar att sälja sin tekniska plattform till andra innehållsdistributörer.

Tyskland var den sista marknaden där Magine hade en tjänst för slutkonsumenter.

”Vi har bestämt oss för att inte längre fokusera på multipla affärsmodeller, utan på vår business to business-strategi”, säger Magines ordförande Kamal Bherwani till Broadbandtvnews.com.

Därmed skrivs nu det sista kapitlet i historien om Magine som disruptör på tv-marknaden.

Bland de svenska investerare som satsat pengar på bolaget finns bland andra finansmannen Harald Mix och riskkapitalisten Tommy Jacobsson.

Läs mer