Sök

H&M:s USA-chef: "Varulagret i bättre skick"

H&M

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

H&M:s varulager i USA är i ett mycket bättre skick än föregående år, enligt USA-chefen Martino Pessina.

H&M:s varulager i USA är i ett mycket bättre skick än föregående år. De riktigt gamla varorna finns inte längre kvar i lager och huvuddelen av det som i dag går att hitta som reavaror består av den senaste höstkollektionen.

Det sade H&M:s USA-chef Martino Pessina i en intervju med Business Insider som publicerades i söndags. Från exakt när intervjun är framgår inte mer än att den gjordes tidigare i januari.

I intervjun betonade Martino Pessina att H&M på god väg att mot en återhämtning efter ett turbulent år.

"Vi är i ett mycket bättre läge", uppgav han och jämförde lagersituationen i dag med 2017 och 2018 samt tillade att 90 procent av reagalgarna i butikerna i dag består av varor från den senaste höstkollektionen.

"Det riktigt gamla lagret? Det är borta", sade USA-chefen.

H&M: bokslut väntas på torsdag och lagersituationen kommer som vanligt vara en av fokuspunkterna. När niomånadersrapporten släpptes i höstas utgjorde varulagret 18,9 procent av omsättningen på rullande tolv månader.

"Sammantaget är lagersituationen fullt hanterbar och bolaget bedömer därför att prisnedsättningarna i relation till omsättningen inte kommer att öka i det fjärde kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år", skrev H&M då.

Martino Pessina är relativt ny som landschef för USA och tidigare var han global försäljningschef på H&M.

USA är H&M:s är största marknad sett till antalet butiker i slutet av augusti 2018. Vid samma tidpunkt var USA bolagets näst största marknad efter Tyskland räknat på försäljning.

Läs mer